Værksted og service

Priser værksted og service

Service udføres på Nikon Coolscan scannere. Instruktion i brug af Nikon Coolscan tilbydes. Generel IT hjælp og IT hjælp vedr. scanning tilbydes.

Priser værksted og serviceInkl. moms
Nikon Coolscan Service (1)1000,00 kr.
Nikon Coolscan instruktion (2)800,00 kr.
Værksted800,00 kr./time
IT Hjælp800,00 kr. /time
KørselFra 100,00 kr.

(1) Service og rensning - Nikon Coolscan IV, V, 4000 og 5000. Se nærmere nedenfor
(2) Personlig tilpasset instruktion, Varighed 1 time. Se nærmere nedenfor

Nikon Coolscan service

Har du en Nikon Coolscan IV, V, 4000 eller 5000? Det er vigtigt for scannings-kvaliteten at spejlet er rent. Disse scannere er typisk 20 år gamle, og på nogle har spejlet måske aldrig været renset. Hvis du køber en brugt scanner kan du regne med at spejlet skal renses. Hvis du er fingernem, kan du selv gøre dette. Du kan finde vejledninger på nettet. Ellers kan du få udført en service som omfatter følgende:

• Rensning af spejl. Spejlet tages ud og renses og inspiceres for skader, i sjældne tilfælde kan spejlet være “mugnet” og noget af belægningen mangle.
• Scanneren renses for støv med trykluft, herunder rensning af autofokus sensor og autofokus tandhjul hvor partikler, kan forstyrre autofokus-funktionen
• Bevægelige metal-dele smøres med special-fedt (skinner, snekke)
• Scanneren inspiceres visuelt herunder bevægelige sliddele. På den måde kan estimeres hvor slidt scanneren er.
• Der laves et testscan med et test dias og med et USAF 1951 resolution target for at checke funktion af LED hovedet, herunder Infrarød LED, autofokus funktion og den reelle opløsning

Nikon Coolscan reparation

Har du en Nikon Coolscan IV, V, 4000 eller 5000? Reparationer udføres i begrænset omfang afh. af tilgængelighed af reservedele. Der udføres ikke reparationer der indebærer udskiftning af chips eller fastloddede komponenter på motherboard eller i strømforsyning.

Nikon Coolscan service

Nikon Coolscan service og reparation

Nikon Coolscan software instruktion

Har du en Nikon Coolscan? DataNord anbefaler Vuescan software. Du kan læse mere om Vuescan her og se se de anbefalede indstillinger her Nikon Coolscan Vuescan settings (english)

Hvis du foretrækker en mere dybdegående mundtlig instruktion, kan dette også lade sig gøre. Dette forudsætter du har din egen Nikon Coolscan IV, V, 4000 eller 5000 og en pc med Vuescan installeret (evt. en Vuescan trial). Du bør have rimeligt kendskab til Windows i forvejen, herunder at flytte billeder fra en mappe til en anden. Varighed 1 time:

• Korrekt opstartsprocedure for scanner og forbinding af kabler
• Opsætning af anbefalede indstillinger i Vuescan, herunder gennemgang af de enkelte faneblade og forklaring af diverse indstillinger i Vuescan
• Du får færdige opsætningsfiler, afh. af dit Nikon udstyr.
• Scanning af diverse test dias og eller negativer, og evt. dine egne dias/negativer.
• Eksempler på Vuescan indstillinger til at rette op på billeder med farvefejl.
• Anbefalinger til billedbehandlingssoftware. Eksempel på basis billedbehandling: rotering af billeder, beskæring, lysning af mørke områder.

Følgende kræver evt. lidt mere tid:
• Avanceret Vuescan, fx. indstilling af farvetemperatur. Eller scanning til RAW DNG filer, Vuescan RAW filer er de rå scan-data. Det muliggør en simuleret scanning uden at udføre en reel scanning, hvorved man kan “scanne” med andre indstillinger i Vuescan uden at udføre en fysisk scanning igen. Dette er specielt relevant ved negativer hvor RAW filerne også kan behandles direkte i andre programmer, Fx. Negative Lab Pro ).

Priser incl. moms. Forbehold for fejl og prisændringer. Tilbud u. f.